فهرست مطالب
مسئولیت کیفیت تصویری که بر روی صفحه ی نمایشگر لپ تاپ شما نقش می بندد، کاملا بر دوش قسمتی به نام کارت گرافیک است که با توجه به تولید محصولات، مدل های گوناگون و پیشرفت پر سرعت تکنولوژی، هر بار کیفیتی بسیار بالاتر را در ارائه تصویر را در اختیار کاربر می گذارد. از این رو یکی از دغدغه های کاربران لپ تاپ ها این است که آیا می توان کارت گرافیک لپ تاپ را ارتقا داد و در غالب یک دستگاه قدیمی تر، با این کار از کیفیت تصویر بالاتری برخوردار شد؟
در جواب باید بگوییم که این امر به موارد مختلفی بستگی دارد و یک به یک آن ها باید مورد بررسی و تحلیل توسط یک کارشناس و تعمیرکار حرفه ای لپ تاپ قرار بگیرند.
با این حال اگر این سوال برای شما هم مطرح است باید بگوییم که پاسخ آن را قرار است تا در مقاله امروز دلتوس به صورت فنی و با همراهی شما بررسی کرده و در نهایت با شما در میان بگزاریم پس، در ادامه با ما همراه باشید.
سوال اول قبل از ارتقا کارت گرافیکی لپ تاپ، کارت گرافیک چیست؟
در ابتدا بیایید تا به این بپردازیم که کارت گرافیک چیست و دقیقا چه وظیفه ای را در سیستم پیچیده تکنولوژی یک لپ تاپ ایفا می کند؟ GPU که ما آن را با نام کارت گرافیک می شناسیم، واحد پردازش گرافیکی در یک لپ تاپ است که گاهی آن را به نام GPU که اختصاری از واحد پردازش بصری است نیز، می شناسند. وظیفه ی کارت گرافیک این است که تصویر و یا به اصطلاح رندرگیری تصاویر را بر روی صفحه ی نمایشگر لپ تاپ، کامپیوترهای خانگی، تمامی آل این وان ها و دیگر سیستم های دارای نمایشگر را انجام دهد.
قبل ترها، کارت های گرافیکی بیشتر مخصوص کامپیوترهای بزرگ و سیستم های خانگی بودند و تعداد کمی از لپ تاپ ها، در خود کارت گرافیک داشتند و به همین دلیل، ارتقا کارت گرافیک لپ تاپ با این که یکی از علت های مراجعه کاربران از مراکز معتبر تعمیرات لپ تاپ بود اما درخواست برای انجام آن زیاد نبود.
علت این که در ساخت لپ تاپ ها از کارت گرافیک کمتر استفاده می شده است هم این بوده که وزن کارت گرافیک باعث بالاتر رفتن وزن لپ تاپ می شده و به جای آن از چیپ گرافیک که صفحه ای بسیار نازک بوده و با استفاده از لحیم به مادربرد متصل می گردید، استفاده می شده است. اما امروزه به لطف پیشرفت فناوری، کارت گرافیک دیگر وزن زیاد سابق را ندارد و بر عکس سابق در تمامی لپ تاپ ها استفاده می شود.
چگونه کارت گرافیک لپ تاپ را ارتقا می دهند؟
همانطور که گفتیم، قبل ترها از چیپ گرافیک به جای کارت گرافیک در لپ تاپ ها استفاده می شده است که معمولا بر روی برد لحیم می شده است و در عوض، کارت گرافیک به عنوان یک دستگاه مجزا داخل لپ تاپ جای گذاری می شده است. در دستگاه های قدیمی تری که از کارت گرافیکی در آن ها استفاده شده می توان به راحتی قطعه را تعمیر و یا حتی با مدلی بالاتر تعویض کرد. دستگاه هایی هم که چیپ گرافیک بر روی آن ها لحیم شده را میتوان با استفاده از دستگاه های BGA Machine، با استفاده از حرارت تنظیم شده بدون آسیب به مادربرد و لپ تاپ، قطعه را جدا کرده و سپس آن را جایگزین کرد.
ولی این امر درباره لپ تاپ های جدید صدق نمی کند زیرا در دستگاه های جدید کارت گرافیکی بر روی دستگاه لحیم شده است و مدلهای معدودی قابلیت ارتقا دارند (Lenovo Y50_70, Sony Z21, Asus x13 و PC ها) این باعث ایجاد محدودیت در ارتقا قابلیت های سخت افزاری لپ تاپ ها شده است. در واقع در دستگاه های جدیدتر، تنها می توان هارد و رم را آن هم با روش هایی خاص که تنها تعمیرکاران حرفه ای لپ تاپ دانش و تخصص آن را دارند، را با محدودیت جا به جا نمود.
برای ارتقا کارت گرافیک باید به کجا مراجعه کرد؟
تعمیر لپ تاپ و ارتقا CPU و دیگر قسمت های آن همچون کارت گرافیک، کاری است که تنها باید توسط تعمیرکاران حرفه ای لپ تاپ و در یک مرکز حرفه ای مجهز به دستگاه های مخصوص و با قطعات ویژه، صورت پذیرد. به یاد داشته باشید که هیچ وقت برای تعمیرات لپ تاپ خود به مراکزی که شناختی از آن ها ندارید، مراجعه نکنید زیرا ممکن است به خاطر عوامل مختلفی همچون عدم تخصص و مهارت لازم در تعمیر لپ تاپ، صدمات بیشتری به دستگاه شما وارد کنند. در عوض می توانید به مراکز معتبری همچون دلتوس مراجعه کرده و تعمیرات خود را به ما بسپارید و ضمن اطلاع از شرایط کامل دستگاه خود، شامل گارانتی تعمیرات دلتوس نیز بشوید.