خواص بادرنجبویه

خواص بادرنجبویه

1- ضد سرطان

محققان اثر اسانس بادرنجبویه و ترکیب اصلی آن سیترال را بر لاین های سلولیGBM (یک تومور بدخیم در سیستم عصبی) بررسی کردند. براساس یافته ها، هم اسانس بادرنجبویه و هم سیترال، باعث کاهش طول عمر سلول های GBM و آپوپتوزیس (مرگ برنامه ریزی شده ی سلول) در این سلول ها شدند. براساس این یافته ها، اسانس بادرنجبویه به سبب وجود سیترال در آن، ممکن است بتواند در درمان GBM مؤثر باشد. چای سیاه و بادرنجبویه به پیشگیری از انواع سرطان ها کمک بسیاری به بدن می کند.

 

ضد سرطان

 

2- افزایش فعالیت آنتی اکسیدانی

اثرات آنتی اکسیدانی بادرنجبویه به سبب وجود ترکیبات فنلی از جمله رزمارینیک اسید در آن است. اثر آنتی اکسیدانی این ترکیبات چند برابر بیشتر از ویتامین C است. ترکیباتی مثل لینولئیک اسید، کارنوسیک اسید، اوروسولیک اسید هم در عصاره ی این گیاه هستند که خاصیت آنتی اکسیدانی دارند.

 

افزایش فعالیت آنتی اکسیدانی

 

3- ضد درد

مکمل گیاهی بادرنجبویه در آزمایشی توانست در کاهش شاخص التهابی ناشی از دویدن در سرازیری و احساس درد مؤثر باشد. محققان معتقدند بادرنجبویه با بلوک کردن گیرنده های آدنوزینی در انتهای نورون های حسی عضلات، باعث کاهش درد می شود.

 

ضد درد

 

4- تقویت حافظه

نتایج آزمایشی نشان داد که بادرنجبویه می تواند اختلالات یادگیری ناشی از سرب را بهبود بخشد. خاصیت آنتی اکسیدانی بادرنجبویه و تمایل ترکیبات آن برای باند شدن با رسپتورهای نیکوتینی، موسکارینی و به ویژه کولینرژیک و مهار آنزیم کولین استراز در بافت کورتکس مغز انسان می تواند بر عملکردهای شناختی تأثیر بگذارد و در درمان اختلالات حافظه و سایر بیماری های مرتبط با سیستم عصبی هم مؤثر واقع شود. چای سیاه و بادرنجبویه در تقویت حافظه و یادگیری می تواند نقش بسیار مهمی داشته باشد.

 

تقویت حافظه

 

5- بهبود عملکرد کبد

در پژوهشی که انجام شد، عصاره ی بادرنجبویه با کاهش فعالیت آنزیم ALT(آلانین آمینوترانسفراز) اثر محافظتی خود بر کبد نشان داده شد. ALT آنزیمی است که به طور طبیعی در کبد وجود دارد و در نتیجه ی آسیب کبدی وارد خون می شود. شاید بتوان گفت این اثر بادرنجبویه به خاطر وجود آنتی اکسیدان ها است زیرا آنتی اکسیدان ها نقش بسیار مهمی در محافظت از اندامهای داخلی بدن به ویژه قلب و کبد دارند.

 

بهبود عملکرد کبد

 

6- کاهش اضطراب و استرس

رزمارینیک اسید، اورسولیک اسید و اولئانولیک اسید استخراج شده از بادرنجبویه، بازدارنده های فعالیت آنزیم GABA-T (گابا ترانس آمیناز) هستند. محققان، سازوکار عمل آرامش بخشی بادرنجبویه را اثر این گیاه بر مسیر گابارژیک می دانند که در آن، ترکیبات مذکور از فعالیت GABA-T جلوگیری می کنند و سبب بیشتر در دسترس بودنِ GABA(یک میانجی عصبی مهم) در مغز می شوند. مخلوط چای سیاه بادرنجبویه به کاهش اضطراب و استرس ناشی از دردهای معده باعث تسکین درد آن نیز می شود.

 

کاهش اضطراب و استرس

 

7- ضد تشنج

عصاره ی بادرنجبویه به دلیل دارا بودن ژرانیول با اثرات خواب آوری و ضدتشنجی و همچنین کافئیک اسید با اثرات ضدتشنجی، اثر آرامش بخشی بر سیستم عصبی دارد. آرامش بخشی عصاره ی بادرنجبویه ناشی از عملکرد گابا در سیستم اعصاب مرکزی است که در آن ماده ی مؤثر، به جایگاه بنزودیازپین روی گیرنده ی گابای A متصل می شود. چنین به نظر می رسد که برخی از فلاونوئیدها روی بعضی از نرون های مهاری اثر می کنند و موجب تقویت این سیستم مهاری می شوند.

 

ضد تشنج

 

8- تسکین زخم معده

عصاره ی بادرنجبویه هم، به سبب داشتن خاصیت ضد التهابی می تواند مانع گسترش زخم و کاهش التهاب معده شود. فلاونوئیدها با داشتن خاصیت آنتی اکسیدانی، رادیکال های آزاد را خنثی کرده و به مهار زخم کمک می کنند. فلاونوئیدها زخم های نکروز عمیق را دفع و از ورقه ورقه شدن اپی تلیوم(بافت پوششی) جلوگیری می کنند. چای سیاه و بادرنجبویه در تسکین درد زخم معده نقش بسزایی را ایفا می کند.

 

تسکین زخم معده

 

مجله خبری آزما تجهیز

→ خواندن مطلب قبلی

خواص نعناع

خواندن مطلب بعدی ←

خواص وانیل

نوشتن نظر شما