خواص پرتقال

خواص پرتقال

1- ضد سرطان

مطالعات نشان می دهند که لیمونن و لیمونین پرتقال فعالیت آنزیم گلوتاتیون اس ترانسفراز را افزایش می دهند. گلوتاتیون ترانسفرازها از خانواده ی آنزیم های سم زدا هستند و ترکیبات طبیعی و خارجی سمی را از طریق تری‏پپتید گلوتاتیون سم زدایی می‏کنند. این ترکیبات (لیمونن و لیمونین) رشد و افزایش سلول های سرطانی و تومور را مهار می کنند و خطر ابتلا به سرطان ها به خصوص سرطان های ریه و سینه را کاهش می دهند. استفاده مکرر از چای سیاه و پرتقال می تواند در پیشگیری از ابتلا به سرطان به بدن کمک بسیاری کند.

 

ضد سرطان

 

2- کاهش علائم سندروم پیش از قاعدگی

پژوهشی در دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی دانشگاه شهید بهشتی انجام شده و نتایج آن در فصلنامه ی باروری و ناباروری منتشر شده است. این پژوهش از نوع کارآزمایی بالینی دوسوکور بود که روی 80 نفر دانشجوی ساکن خوابگاه انجام شد. نمونه های پژوهش به مدت دو ماه متوالی فرم ثبت وضـعیت روزانه ی آینده نگر را تکمیل کردند و پس از تأیید قطعی تشخیص سندرم پیش از قاعدگی به طور تصادفی به دو گروه40  نفری تقسیم شدند و به مدت دو ماه متوالی با 10 قطره اسانس پوست پرتقال یا دارونما، سه بار در روز، حداقل 14 روز پیش از قاعدگی تحت درمان قرار گرفتند.

هر دو گروه از نظر متغیرهای زمینه ای نظیر سن و شـدت علائـم پیش از استفاده از پوست پرتقال اخـتلاف معنی داری نداشتند. میزان کاهش شدت علایم سندرم پیش از قاعدگی، پس از مصرف اسانس پوست پرتقال 46/08 % و در گروه دارونما 14/21 % بود که بین میزان کاهش شدت علایم بین دو گروه اختلاف معنی داری وجود داشت. پس نتیجه می گیریم مخلوط چای سیاه و پرتقال در کاهش دردهای قاعدگی می تواند موثر باشد.

 

کاهش علائم سندروم پیش از قاعدگی

 

3- بهبود عملکرد کلیه

مطالعه ی کارآزمایی دیگری در موسسه ی تحقیقات بالینی در دالاس تگزاس نشان می دهد که مصرف آب پرتقال از ایجاد سنگ در کلیه پیشگیری می کند. در این مطالعه 13 نفر،325 میلی لیتر آب پرتقال به مدت 3 بار در روز مصرف کردند. نتایج نشان داد که آب پرتقال باعث افزایش سیترات (سیترات از تشکیل سنگ کلیه جلوگیری می کند) و کاهش کریستال های اسیداوریک و کلسیم اگزالات در ادرار شد. محققان عقیده دارند که پتاسیم آب پرتقال از ایجاد سنگ کلیه ناشی از کلسیم اگزالات جلوگیری می کند.

 

بهبود عملکرد کلیه

 

4- ضد میکروب

نتایج یک بررسی ـ منتشر شده در مجله ی علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران ـ نشان می دهد که عصاره ی متانولی پوست پرتقال بر میکروارگانیسم های بیماری زا مؤثر است. این بررسی نشان می دهد که بیشترین تأثیر عصاره بـر قارچ کاندیدا آلبیکانس و اسـتافیلوکوکوس اورئـوس و کمترین تأثیر آن بر اشرشیاکلی بوده است. در این بررسی تأثیر عصاره ی پرتقال بر میکروارگانیسم های گرم مثبت و قـارچ (استافیلوکوکوس اورئوس و کاندیدا البیکانس) بیشتر از میکروارگانیسمهـای گرم منفی(اشریشیاکلی) بود که می تواند به سبب وجود دیواره ی سلولی ضخیمتر در باکتریهای گرم منفی باشد.

 

ضد میکروب

 

5- بهبود عملکرد قلب و عروق

پتاسیم پرتقال، خطر ابتلا به فشارخون بالا و سکته را کاهش می دهد. فولات پرتقال هم با کاهش سطح هموسیستئین، از خطر ابتلا به بیماری های قلبی ـ عروقی می کاهد. این مطالعه نشان داد خطر مرگ ناشی از بیماری های قلبی ـ عروقی در افرادی که روزانه 4069 میلی گرم پتاسیم مصرف کردند، در مقایسه با افرادی که فقط 1000 میلی گرم پتاسیم مصرف کردند، 49 درصد کاهش یافت.

 

بهبود عملکرد قلب و عروق

 

6- تنظیم کلسترول خون

مصرف روزانه 750 میلی لیتر آب پرتقال به کاهش کلسترول بدخون کمک می کند. در این پژوهش 16 مرد و 9 زن مبتلا به تری گلیسیرید و کلسترول LDL بالا، آزمایش شدند. شرکت کنندگان به مدت 4 هفته به طور تصادفی روزانه 1، 2 و 3 لیوان آب پرتقال مصرف کردند. (هر لیوان آب حاوی 250 میلی لیتر است ). نتایج این مطالعه نشان داد که مصرف 3 لیوان آب پرتقال در روز (750 میلی لیتر) باعث کاهش غلظت کلسترول LDL به میزان 16 درصد و افزایش HDL به میزان 21 درصد شد. استفاده از مخلوط چای سیاه و پرتقال بصورت روزانه در تنظیم کلسترول خون می تواند بسیار مفید باشد.

 

تنظیم کلسترول خون

 

مجله خبری آزما تجهیز

→ خواندن مطلب قبلی

خواص وانیل

خواندن مطلب بعدی ←

چگونه حساب کاربری خود را در اینستاگرام غیر فعال و مجددا فعال کنیم؟

نوشتن نظر شما