دستگاه اکسیژن‌ ساز چیست؟

فهرست مطالب

مقدمه

اکسیژن درمانی یکی از راههای کمک به بیماران در همه ی دنیا می باشد و مختص یک منطقه خاص نیست.برای متعادل کردن افراد بیمار یا برای دوپینک استفاده میشود.هوا شامل تقریبا 21%اکسیژن و بیشتر از 78%نیتروژن است.اکسیژن تنفس شده از طریق ریه ها در پلاسمای خون حل میشودو سپس توسط خون به هریک از قسمتهای بدن منتقل می شود.تاثیر اکسیژن در تمام نقاط بدن مختلف می باشد.  

ازاکسیژن درمانی برای چه کسانی استفاده می شود؟

ازاکسیژن کمکی برای بیماران ریوی، کسانی که دچار سوختگی شدند، کسانی که مشکل مسدود شدن مجرای تنفسی دارن، کم خونی شدید، سندروم تنفسی بیش از حد، برخی داروها ی بیهوشی و اعتیاد اورکه تنفس را کاهش می دهد، برخی بیمارانی که ناراحتی قلبی مادرزاد دارند، کسانی که در ارتفاعات بالا قرار دارند و کمبود اکسیژن دارند، کسانی که دچار آسیب های قلب و ریه می شوند در اثر فشارزیرآب غواصان، کوهنوردان، بیمارانی که آسم دارند و آمبولی ریه میتوانند ازدستگاه اکسیژن سازاستفاده کنند.مشکلات کلی و جزیی را میتوان با دستگاه اکسیژن ساز برطرف کرد.

بیمار چه زمانی باید از اکسیژن استفاده کند؟

برای اینکه بیماران بدانند چه زمانی نیاز به اکسیژن دارند باید اول از دستگاه اکسیژن سنج (پالس)استفاده کرد و میزان اکسیژن را بررسی کردو بعد اگه نیاز بود از دستگاه اکسیژن ساز استفاده نمود.پرکاربردترین اکسیژن ساز، اکسیژن ساز خانگی می باشد که اکسیژن مایع می باشد و نیاز به شارژ دارد.غلظت اکسیژن بسیار کوچک است ونیتروژن را از روی الک مولکولی از هوا جدا می کند.الک مولکولی (  موادی است که در آن منافذ ریز از اندازه دقیق و یکنواخت قرار دارند، که به عنوان جاذب گازها و مایعات استفاده می شود. مولکول های کوچک به اندازه کافی برای عبور از طریق منافذ جذب سطحی در حالی که مولکول های بزرگتر نیستند.این از فیلتر عادی متفاوت است چون عمل الک مولکولی در سطح مولکولی است.اکسیژن پرفشار کمک میکند تا در شرایط هایی که بدن نیاز به اکسیژن دارد سریع مشکل حل شود.

علا یم هشداردهنده نیاز به اکسیژن در بیماران چیست؟

1- بیمار حالت عصبی داشته باشد

2-اگر بیمار به سختی نفس می کشد.

3-لبهای بیمار و زیر ناخن ها به رنگ تیره در می آیدو درنهایت باعث ازبین رفتن سلول می شود.

برای استفاده از دستگاه اکسیژن ساز حتما باید با پزشک مشورت کرد.

مراقبت از دستگاه اکسیژن ساز چگونه است؟

در کنار دستگاهای اکسیژن ساز به هیچ عنوان مواد آتش ساز قرار ندهید.زمانی که فرد بیمار از دستگاه استفاده می کند به هیچ عنوان از سیگار، فندک، و موارد این چنینی استفاده نشود خطراتی نظیر منفجر شدن و آسیب رسانی به فرد بیمار میشود.

چگونه فرد در معرض خطر قرار می گیرد؟

وقتی کاهش اکسیژن هوا باعث تورم مغز می شود واکسیژن مصرفی به کمتر از 6 % برسد فرد در معرض خطر قرار میگیرد.

هیپوکسی چیست ؟

به کمبود اکسیژن در بدن هیپوکسی گفته می شود.سلولهای مغزنسبت  به سایر نقاط بدن به مصرف اکسیژن  از حساسیت بسیار بالایی  برخوردار است، به همین دلیل در صورت کاهش بیش از حد اکسیژن مغز اولین عضوبدن است که چند دقیقه بیشتر دوام نمیاوردو اگربه سرعت به مغز اکسیژن نرسد فرد دچار مرگ مغزی میشود.

اشتباهات رایج در مورد دستگاه اکسیژن سازخانگی چیست؟

اگر دستگاه اکسیژن سازخانگی روشن باشد و فرد بیمارهیچگونه استفاده ای از آن نکند هیچگونه اکسیژنی را وارد فضای اتاق نمی کند.

دستگاه اکسیژن ساز خانگی با برق کار میکند و فاقد هرگونه شارژو باتری میباشد.

دستگاه اکسیژن ساز چند نوع فیلتر دارد و چه زمانی باید تعویض شود؟

دستگاه اکسیژن ساز خانگی شامل دونوع  فیلتر است، فیلتر داخلی و فیلتر خارجی.که فیلتر داخلی باید بعد از هر 2000 ساعت استفاده تعویض شود و فیلتر خارجی باید بعد از 800 ساعت استفاده تعویض شود.(فیلترها حتما باید تعویض شوند).

در لیوان دستگاه اکسیژن ساز میتوان از چه محلولی استفاده نمود؟

در صورت روشن بودن دستگاه به هیچ عنوان نباید دستگاه را تکان داد.در قسمت خروجی دستگاه اکسیژن ساز خانگی یک لیوان مانومتر قرار دارد که اکسیژن خروجی از داخل آن عبور کرده  وباعث مرطوب شدن میشود که باید یک سوم حجم لیوان را آب مقطر  یا آب جوشیده فقط ریخته شود.برای جرم گیری لیوان و محفظهای داخل شلنگ دستگاه هر 2هفته یکبار جرمگیری شود.

چه زمانی میتوان از دستگاه اکسیژن ساز استفاده کرد؟

برای افراد مسن و کودکان که مشکل تنفسی دارند.

برای جلوگیری از افزایش فشار خون، بیماران آسمی و برای کاهش بیماریهای قلبی و عروقی.

برای بازسازی ریه های آسیب دیده اشخاص سیگاری.

اجزای تشکیل دهنده ی دستگاه اکسیژن ساز استاندارد چیست؟

1-نبولایزر

2-لیوان مرطوب کننده

3-فیلتر داخلی دستگاه اکسیژن ساز

4-فیلتر خارجی دستگاه اکسیژن ساز

5-ماسک اکسیژن

6-سوند نازال اکسیژن در سایزهای 2 متری و 15 متری می باشد

نبولایزر چیست؟

وسیله ای برای رساندن دارو به قسمتهای مختلف بدن از طریق استنشاق است و بسیار موثر است.

نقش لیوان مرطوب کننده دستگاه اکسیژن سازچیست؟ لیوان مرطوب کننده اکسیژن ساز در بهبود و کمک رسانی به وضعیت بیماران تنفسی و رطوبت رسانی به هوای تنفسی بیمار است.

 مسمومیت با اکسیژن چگونه صورت می گیرد؟

اگر اکسیژن با غلظت بالاتر از 50 % به بیش از 48 ساعت استفاده شود در بیمار مسمومیت اکسیژن دیده میشود.

مجله خبری آزما تجهیز

→ خواندن مطلب قبلی

بالا بردن سرعت لب تاب

خواندن مطلب بعدی ←

بررسی تخصصی گوشی کلاسیک 3 لیتمن

نوشتن نظر شما