فهرست مطالب
فواید جوز هندی : از ادویههای متنوعی برای طعم دادن به غذا و عطر و بوی آن استفاده میشود. یکی از ادویههای رایج جوز هندی است که با عطر و بوی تند و مطبوع فواید دارویی بیشماری دارد.
خواص جوز هندی
به نقل از روزنامه خراسان ،ادویه شامل میوه، دانه و ریشه گیاهان یا عناصر معدنی در طبیعت است که برای طعم و رنگ دادن به غذاها از آن استفاده میشود. جوز هندی با عطر و بوی تند و مطبوع و فواید دارویی بسیار در آشپزی ادویهای پر کاربرد است. در این مطلب به شناخت این ادویه خوشعطر و دارویی خواهیم پرداخت.از دانه رنده یا پودر شده جوز هندی برای طعم دادن به انواع گوشت، شیرینیجات، پودینگها، خوراک سیبزمینی، سوسیس، انواع سوپ، سسها، سالادها و نوشیدنیها استفاده میشود.
روغن جوز هندی در صنایع عطرسازی و داروسازی استفاده میشود. این روغن بیرنگ یا زرد روشن است و بو و طعم جوز هندی را دارد. استفاده خوراکی از روغن جوز هندی ممکن است موجب مسمومیت شود. همچنین عصاره این ادویه در تولید خمیردندان، کرمهای آرایشی و شربت ضد سرفه کاربرد دارد. در ایران جوز هندی را پس از رنده کردن با زردچوبه و ادویههای دیگر ترکیب میکنند تا بوی بد گوشتهای خورشی، گوشت مرغ و ماهی را از بین ببرد.
بیشتر بخوانید: خواص کدو سبز
ارزش غذایی
جوز هندی سرشار از فیبر، ویتامین A، ویتامین C، ویتامین E، ویتامین B1 و B6، منگنز، منیزیم، پتاسیم، مس، فسفر، زینک و آهن است.جوز هندی دارای طبیعت گرم و خشک است.
خواص درمانی جوز هندی
- برای درمان اسهال در طب سنتی چین استفاده میشود.
- روغن جوز هندی برای کاهش دردهای حاصل از روماتیسم مفصلی بسیار موثر است.
- جوز هندی اشتهاآور است.
- ترکیبات آنتیاکسیدانی غنی جوز هندی ضد سرطان است.
- برای درمان سرماخوردگی و سرفه بسیار موثر است.
- درمان کنترل نداشتن ادرار
- درمان اختلالات کبد و طحال
بهبود گوارش
جوز هندی برای سیستم گوارشی مفید است. ضمنا برای برطرف کردن حالت تهوع، استفراغ، بدهضمی، نفخ، گاستریت و اسهال هم میتوانید از جوز هندی کمک بگیرید. جوز هندی برای کنترل علائم بیماری کرون نیز سودمند است. جوز هندی به افزایش ترشح انزیمهای رودهای کمک میکند و از این رو برای سلامت هاضمه مفید است. همچنین روغن جوز هندی دارای اثر ضدنفخ است.
پیشگیری از پوسیدگی و کرم خوردگی دندان
جوز هندی برای سلامت دندان و دهانتان هم سودمند است. خواص ضدباکتریایی جوز هندی باعث شده بتواند باکتریهای مضر دهان را به طور موثر نابود کند و به شما کمک کند تا از پوسیدگی دندانهایتان پیشگیری کنید. جوز هندی برای جلوگیری و درمان بوی بد دهان هم مفید است. بوی بدن دهان معمولا از گسترش باکتری در دهان ناشی میشود.
کمی جوز هندی را آسیاب کرده و با کمی عصارهی آویشن مخلوط کنید و چند بار در هفته، دندانهایتان را با آن مسواک بزنید. برای درمان بوی بد دهان، چند قطره روغن جوز هندی را در لیوانی آب ولرم ترکیب کرده و مانند دهانشویه از آن استفاده کنید.
عوارض جوز هندی
استفاده طولانی مدت و به مقدار بیشتراز ۵ گرم در روز میتواند باعث گیجی، توهم و سایر عوارض ذهنی شود.استفاده بیش از حد جوز هندی ممکن است موجب مسمومیت شود. استفاده بیش از حد میتواند باعث سقط جنین یا نقص مادرزادی شود. در باره مصرف جوز هندی در زمان شیردهی اطلاعات کافی در دست نیست. با این حال در هر دو حالت از مصرف جوز هندی خودداری کنید.
خواص جوز هندی برای سلامت
خواص جوز هندی برای درمان بیماری ها و سلامتی بدن را با توضیحات بیشتر در زیر مرور میکنیم.
- تسکین درد
- بهبود گوارش
- بهبود سلامت مغز
- سم زدایی بدن
- سلامت دهان
- درمان بی خوابی
- درمان سرطان خون
- مراقبت از پوست
- تنظیم فشار خون
سلامت قلب
یکی از خواص مهم ادویه جوز هنید این است که برای سلامتی قلب بسیار مناسب است. اخیرا محققین در مطالعاتی که بر روی حیوان های آزمایشگاهی انجام شده است به نتایجی رسیده اند که مصرف فراورده های جوز هندی با دوز بالا می تواند باعث کاهش یافتن کلسترول و تری گلیسیرید بالا در خون شود و در نتیجه باعث کاهش یافتن احتمال ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی شود.
سلامت دستگاه گوارش
همانطور که مطمئنا می دانید جوز هندی از ادویه هایی محسوب می شود که طبع گرمی دارد و به همین دلیل برای سلامتی و بهبود عملکرد دستگاه گوارش مفید می باشد ، مصرف جوز هندی برای درمان اسهال و نفخ شکم در کودکان نیز مفید است. البته کسانی که زخم معده دارند بهتر است در مصرف این ادویه زیاده روی نکنند.
یک مورد نظر
[…] بیشتر بخوانید: فواید جوز هندی […]