۷ مورد باورنکردنی که خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌ دهد

همه ما اصول اولیه تلاش برای پیشگیری از سرطان را می‌دانیم.

این اصول مثل سیگار نکشیدن، استفاده از ضد آفتاب، اجتناب از گوشت قرمز ، واکسینه شدن علیه HPV و…

در صورت امکان دوری کردن از آلودگی هوا وو چند عامل خطر دیگر می‌توان از سرطان جلوگیری کرد.

اما برخی از موارد هستند که احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد و به آن‌ها توجه کمتری شده است.

انستیتوی ملی سرطان در ایالات متحده آمریکا تخمین می‌زند که ۱٫۷ میلیون نفر در سال ۲۰۱۸ مبتلا به سرطان شده‌اند .

حدود ۳۸ درصد از افراد در  آمریکا در طول زندگی خود به سرطان مبتلا می شوند.

در اینجا هفت مورد عجیب ذکر شده است که ممکن است ریسک ابتلا به سرطان را افزایش دهد.

چای داغ

نوشیدن چای ممکن است یک راه سالم برای مقابله با استرس باشد.

نوشیدن چای سبز حتی ممکن است خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد.

اما ابتدا اجازه دهید که حتما لیوان شما خنک شود.

طبق مطالعه‌ای که سال ۲۰۱۸ در چین انجام شد، مشخص شد که نوشیدن چای داغ ممکن است خطر سرطان مری را افزایش دهد.

این مطالعه حدود ۴۵۰۰۰۰ نفر را شامل شد.

محققان دریافتند افرادی که معمولاً چایی می‌نوشند که: “داغ است و می‌سوزاند” و همچنین سیگار می‌کشند و الکل بیش از حد می‌نوشند، ۵ برابر  بیشتر در معرض ابتلا  به سرطان مری نسبت به افرادی که هیچ یک از این سه کار را نکردند، هستند.

محققان گفتند: گرمای شدید چای می‌تواند به پوشش مری صدمه بزند و آسیب‌های ناشی از دود و الکل را افزایش دهد.


با بهترین محصولات مدکده آشنا شویم: تشک برقی و  زانو بند طبی


نشستن و بی تحرکی

تحرک راهی برای کاهش خطر ابتلا به سرطان است.

فعالیت فیزیکی زیاد با کاهش خطر برخی از سرطان‌ها از جمله: سرطان ریه، روده بزرگ و پستان مرتبط است.

یک مطالعه نشان داد که ورزش خطر ابتلا به هر نوع سرطان را ۷ درصد کاهش می‌دهد.

محققان خاطرنشان کردند که دقیقاً مشخص نیست که چگونه ورزش خطر ابتلا به سرطان را در افراد پایین می‌ آورد.

با این حال به نظر می‌رسد بسیاری از مردم از ارتباط بین ورزش و کاهش خطر سرطان آگاهی ندارند.

مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۸ مشخص کرد که تنها ۳ درصد از بزرگسالان ایالات ‌متحده این کاهش خطر را به عنوان یکی از مزایای ورزش مطرح کرده‌اند.

پژوهشگران گفتند که افزایش آگاهی عمومی از این ارتباط می‌تواند هدف تلاش‌های بهداشت عمومی برای کاهش میزان سرطان باشد.

قدبلند بودن

افراد قد بلند نسبت به افراد کوتاهتر احتمال ابتلا به سرطان را دارند.

یک مطالعه در سال ۲۰۱۸ نشان داد که به ازای هر ۱۰ سانتی متر اضافی (۴ اینچ) ارتفاع، خطر ابتلا به سرطان ۱۰ درصد افزایش می یابد.

محققان گفتند: دانشمندان ارتباط بین قد و سرطان را در دهه ۵۰ کشف کردند.

اگرچه دقیقاً مشخص نیست که قد بلند بودن چه تاثیری در خطر سرطان فرد دارد.

محققان بیان کردند: این یک واقعیت بدیهی است که افراد قد بلندتر سلول‌های بیشتری در بدن خود دارند. بنابراین سلول‌های بیشتری وجود دارند که می‌توانند سرطانی شوند.

یک مطالعه پیش از این، افزایش ۱۳ درصدی ابتلا به سرطان در زنان یائسه با هر ۴ سانتی‌متر اضافی را عنوان کرد.

جالب اینکه، یک مطالعه در سال ۲۰۱۶ ارتباط بین پاهای بلند‌تر و خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را نشان داد.

محققان مطالعه سرطان روده بزرگ گفتند که سطح فاکتور رشد در بدن می‌تواند باعث این ارتباط باشد.


با محصولات اصل مدکده آشنا شویم: گوشی پزشکی و بالشت طبی


دود غذاهای گریل شده

آشپزی در فضای باز و تابستانی، آنطور که به نظر می‌رسد بی خطر نیست.

مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۸ انجام شد که مشخص شد افرادی که نزدیک گریل می‌نشینند ممکن است مقدار زیادی مواد شیمیایی به نام هیدروکربن‌های آروماتیک چند هسته‌ای (PAH‌ها) را از طریق پوست خود جذب کنند.

این مواد شیمیایی با سوزاندن چوب یا ذغال چوب آزاد می‌شوند و به عنوان ماده سرطان زا یا عوامل ایجاد کننده سرطان شناخته می‌شوند.

محققان متوجه شدند که سطح PAH‌ها که از طریق پوست جذب می‌شوند کم‌تر از سطحی است که با خوردن گوشت کبابی جذب می شوند.

اما با این حال، مردم سطوح بالاتری از PAH‌ها را از طریق پوست خود جذب کردند تا اینکه آن را از تنفس دود جذب کنند.

محققان نتیجه گرفتند که پوشش لباس در هنگام گریل کردن ممکن است کمی کمک کننده باشد.

لباس افراد ممکن است سطح PAH های جذب شده در پوست را کاهش دهد.

جراحی یا پروتز سینه

در یک مطالعه در سال ۲۰۱۸ مشخص شد، زنان با نوع خاصی از کاشت پستان ممکن است با افزایش خطر ابتلا به یک نوع نادر از لیمفوم به نام لیمفوم سلول بزرگ آناپلاستیک (ALCL) روبرو شوند.

این نوع سرطان یک سرطان پستان نیست.

لیمفوماها سرطان‌هایی هستند که از سلول‌های سیستم ایمنی بدن ناشی می‌شوند. محققان گفتند، در بین خانم‌های این مطالعه، افرادی که ایمپلنت سینه داشته‌اند و بافت آن ویژه و خاص بود، بیشتر از کسانی که بافتی با سطح صاف داشتند، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به ALCL قرار دارند.

با این حال، خطر کلی این سرطان در بین زنان با ایمپلنت بسیار پایین است.

محققان محاسبه کردند که به ازای هر ۷۰۰۰ زنی که ایمپلنت سینه می کنند،  ۱ نفر تا سن ۷۵ سالگی شروع به توسعه ALCL در پستان خواهد کرد.

محققان گفتند: اگرچه علت این پیوند دقیقاً مشخص نیست، اما ممکن است که ایمپلنت‌ها باعث افزایش التهاب در بافت پستان شوند و این می‌تواند به مرور زمان منجر به سرطان شود.


بیشتر بدانیم: دستگاه نبولایزر چیست؟


الکل

طبق بیانیه سال ۲۰۱۸ گروه پزشکان سرطان، غدد بالینی آمریکایی، تخمین زدند که سالیانه ۵ درصد از موارد سرطان جدید در سراسر جهان و ۶ درصد مرگ‌های سالانه به علت نوشیدن الکل است.

الکل با افزایش خطرات سرطان پستان، کولورکتال، مری و کبد و همچنین سرطان دهان و گلو مرتبط است.

اگرچه نوشیدن الکل سنگین‌تر با خطر ابتلا به سرطان بیشتر همراه است.

تحقیقات نشان می‌دهد که حتی نوشیدن الکل‌های سبک یا متوسط، ممکن است خطر ابتلا به سرطان را در افراد افزایش دهد.

محققان به تازگی شواهدی را در رابطه با این ایده پیدا کرده‌اند که الکل منجر به سرطان می‌شود.

مطالعه سال ۲۰۱۸ در موش‌ها نشان داد که تفکیک الکل در بدن ممکن است ماده‌ای شیمیایی را آزاد کند که به DNA سلول‌های بنیادی خون آسیب برساند و می‌تواند منجر به سرطان شود.

وزن بسیار زیاد

یک مطالعه در سال ۲۰۱۷ نشان داد که داشتن وزن بالاتر ممکن است خطر ابتلا به بیش از ده‌ها نوع سرطان را افزایش دهد.

افرادی که در این مطالعه دچار اضافه وزن یا چاقی بودند، در مقایسه با افرادی که وزن طبیعی داشتند، خطر ابتلا به سرطان مری، معده، کبد و کلیه را تقریباً دو برابر داشتند.

در این گزارش آمده است: افرادی که دارای اضافه وزن یا چاقی هستند، ممکن است التهاب بیشتری داشته باشند. در نتیجه خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهند و یا سطوح بالاتر هورمون‌های مرتبط با رشد سلول ممکن است با این ریسک افزایش‌، ارتباط داشته باشند.

یک مطالعه در سال ۲۰۱۷ نشان داد که افرادی که سبک زندگی سالمی دارند مثلا وزن پایین بدن را حفظ کرده‌اند، نسبت به کسانی که سبک زندگی سالمی ندارند، ریسک کمتری نسبت به سرطان دارند.

باور غلط

با این وجود، اگر هر جایی که می‌روید، چیزی را پیدا می‌کنید که می‌تواند باعث سرطان شود، در این مورد خیالتان راحت باشد که:

تحقیقات نشان می‌دهد هیچ ارتباطی بین سیگنال‌های الکترومغناطیسی تلفن‌های همراه و خطر ابتلا به سرطان در افراد وجود ندارد.

در یک مطالعه ۱۰ ساله که در سال ۲۰۱۸ منتشر شد، محققان به بررسی تأثیر میزان بسیار زیاد پرتو رادیویی بر میزان سرطان در موش‌های آزمایشگاهی پرداختند.

آن‌ها نتیجه گرفتند که هیچ مدرکی دال بر این وجود ندارد که تشعشع رادیو فرکانس که مردم در هنگام استفاده از اپراتورهای تلفن همراه در معرض آن قرار می‌گیرند، برای سلامت انسان مضر باشند.

منبع: LiveScience

مجله خبری آزما تجهیز

→ خواندن مطلب قبلی

سرخک: علائم، علت و درمان

خواندن مطلب بعدی ←

چگونه علائم لوزه را در خانه درمان کنیم؟

نوشتن نظر شما