فهرست مطالب
هورمون درمانی در سرطان سینه ممکن است فقط برخی سلول های سرطانی را به “خواب” بفرستد!
چرا برخی اوقات سرطان سینه بعد از درمان شدن عود میکند؟
یک مطالعه جدید اظهار کرده است که تا یک اندازه، جواب این پرسش ممکن است بستگی به اثرات هورمون درمانی تکمیلی روی برخی سلولهای سرطانی داشته باشد.
دانشمندان عمیقاً روی اثرات هورمون درمانی روی سلولهای سرطانی تحقیق میکنند و امیدار هستند که حقایق بیشتری راجع به اینکه چه چیزی باعث عود و بازگشت سرطان میشود، پیدا کنند.
لوکا مگنانی (Luca Magnani)، عضو اصلی تحقیقات در دانشکده پزشکی دانشگاه سلطنتی لندن در انگلستان میگوید: ” برای مدت مدیدی دانشمندان بر سر این بحث داشتهاند که آیا هورمونی که در درمان بیماریها بسیار مؤثر است و جان میلیونها نفر را نجات داده است، با کشتن سلولهای سرطان سینه عمل میکند یا داروها سلولها را در یک وضعیت خوابیده قرار میدهند؟”
او ذکر کرد که: “این سؤال بسیار مهمی است؛ چرا که درمان هورمونی در مورد اکثریت سرطانهای سینه استفاده میشود.”
دکتر مگنانی و دانشجویان دانشگاه سلطنتی لندن، دانشگاه میلان در ایتالیا و دانشگاه پزشکی یونسای در سئول کره جنوبی، از بین دیگر مؤسسههای علمی، اخیراً روی این موضوع تحقیق کردهاند و تقریباً روی ۵۰ هزار سلول نمونه از سرطانهای سینه انسان مطالعه میکنند.
اثرات دارو بر درمان سرطان سینه
در مطالعه آنها، محققان اثرات ایندورکین (غدد درون ریز) درمانی تکمیلی؛ نوعی از هورمون درمانی را روی این سلولهای سرطانی مختلف آزمایش کردند.
مگنانی توضیح داد:” یافتههای ما نشان میدهند که داروها ممکن است واقعاً برخی از سلولهای سرطانی را بکشند و الباقی را به وضعیت “خوابیده” ببرند.
اگر بتوانیم به راز این سلولهای خوابیده پی ببریم، شاید بتوانیم راهی برای جلوگیری از بازگشت سلولهای سرطانی، بوسیله نگه داشتنِ آنها در حالت خواب موقت یا با بیدار کردن (فعال کردن) و کشتن آنها، پیدا کنیم.
یافتههای محققان در مجله اخبار طبیعت موجود است.
با بهترین محصولات مدکده آشنا شویم: فشارسنج عقربه ای و مچ بند
تحقیقات صورت گرفته بر روی سرطان سینه
پزشکان معمولاً هورمون درمانی را برای درمان سرطانهای سینه گیرندهمثبت استروژن، که در آن سلولهای سرطانی رشد کرده و بوسیلهی تعامل/ واکنش با هورمونی به نام استروژن گسترش مییابند، توصیهمی کنند.
انجمن سرطان آمریکا ذکر کرده است که این نوع سرطانها اکثریت- یعنی حدود دو سوم- از موارد سرطان سینه را به خود اختصاص داده اند.
عموماً، یک دوره از هورمون درمانی به دنبال جراحی برداشتن تومور می آید، و اگرچه این راه حل در بسیاری از موارد موفق بوده است، برخی افراد عود/ بازگشت سرطان را تجربه میکنند.
متاستاز چیست؟
این میتواند منجر به متاستاز (دگرنشینی) شود.
وضعیتی که در آن سلولهای سرطانی در تمام بدن گسترش مییابند. که این، تشخیص و درمان را برای پزشکان مشکل میکند.
محققان در مقاله های تحقیقاتشان نوشتند که: ” این راه حل به طور قابل توجهی بازگشت بالینی سرطان را به تأخیر میاندازد، اما کاملاً آن را از میان نمیبرد، همانطور که هر ساله ۳% از بیماران با عود آشکارای سرطان، که ناچاراً منجر به پیشرفت متاستاز میشود، مراجعه میکنند.
در این مطالعه، مگنانی و دانشجویان دریافتند که اگرچه هورمون درمانی تکمیلی، واقعاً اغلب سلولهای سرطانی را که در معرض آن قرار گرفته بوده اند، کشته است. ولی فقط برخی سلولهای سرطانی را به وضعیت خوابیده فرستاده است.
این وضعیت میتواند موقتی باشد، به این معنی که امکان این وجود دارد که این سلولهای سرطانی بعداً “بیدار (فعال)” شده و منجر به تشکیل تومورهای جدید شوند.
نویسنده فرضیههای مطالعه، دکتر آیروس باروزی گفت: “به نظر میرسد این سلولهای خوابیده در یک مرحله متوسط از مقاوم شدن سلولها در برابر داروهای سرطانی هستند.
“دکتر باروزی همچنین اضافه کرد: “یافتهها نشان میدهند که داروها در حقیقت سلولهای سرطانی را تحریک میکنند تا در این وضعیت خوابیده قرار گیرند.”
علاوه بر این، محقق مطالعهای دیگر، دکتر سانگ پل هانگ میگویند:
” آزمایشات نشان میدهند که احتمال بیشتری دارد که این سلولهای خوابیده پیرامون بدن حرکت کنند.”
قیمت دستگاه فشار خون در فروشگاه تجهیزات پزشکی مدکده
چرا برخی از سلول های سرطانی مجدد فعال می شوند؟
هنوز اینکه چرا و چگونه برخی سلولهای سرطانی به “خواب” میروند و چه عواملی ممکن است در بیدار کردن آن ها دست داشته باشد، یک راز باقی مانده است.”
دکتر سانگ پیل هانگ می گوید: “سلولهای غیر فعال میتوانند بار دیگر در دیگر اندامهای بدن فعال شده و منجر به سرطان ثانویه شوند.”
هر چند که ما هنوز نمیدانیم که چگونه این سلولها خود را در حالت خواب فرو میبرند و چه چیزی باعث میشود آنها بیدار (فعال) شوند.
اینها سؤالاتی هستند که نیازمند به جواب داده شدن توسط مطالعات آینده هستند.
جدا از این یافتههای مقدماتی، محققان تأکید کردند که هورمون درمانی، روشی بسیار مؤثر در مقابل سرطان سینه است.
برای بهتر فهمیدن عملکرد، خطرات ممکن و چگونه تسکین دادن، پژوهشگران توصیه کردند که به تحقیقات آینده نیاز است.
دکتر ریچل شاو (Rachel Shaw)، مدیر اطلاعات تحقیق در تحقیقات سرطان انگلستان است.
او توضیح داد که یافتههای فعلی یک مسیر جدید برای تحقیقات سرطانی پیشنهاد کرده است.
دکتر شاو ذکر کرد: “اگرچه درمانها برای سرطان سینه معمولاً موفق هستند، با اینحال سرطان در برخی زنان بر میگردد و اغلب پیشبینی آن ضعیف است.
فهمیدن اینکه چرا سرطان سینه گاهی اوقات باز میگردد، در کمک به ما برای پیشرفت هر چه بهتر درمان ها و جلوگیری از بروز و بازگشت آن، بسیار مهم و ضروری است.
او همچنین توضیح داد که: “این مطالعه یک راه کلیدی را مشخص کرده است.
حالا محققان میتوانند کشف کنند که سلولهای سرطانی غیر فعال که میتوانند سالها بعد از درمان فعال شوند را متوقف کنند.
این کار میتواند به طور بالقوه جان بسیاری از زنان بیمار را نجات دهد.
منبع: MedicalNewsToday