آیا سطح پایین کلسترول، خطرناک است؟

زمانی که صحبت از کلسترول “بد” می‌شود، باید بدانیم که میزان آن هرچه کمتر باشد، خطر ابتلا به بیماری قلبی نیز پایین‌تر است. (قیمت دستگاه فشار خون)

اما یک پژوهش جدید نشان داده که ممکن است سطح کلسترول خیلی پایین باشد.

محققان این پژوهش دریافتند که سطح پایین کلسترول “بد”، که به عنوان کلسترول LDL شناخته می‌شود، ممکن است خطر سکته مغزی را افزایش دهد.

این مورد عموماً هنگام پارگی رگ خونی در مغز رخ می‌دهد.

یافته‌ها نشان می­‌دهند همانطور که در مورد بسیاری از مواد در تغذیه درست است، اعتدال هنگام تصمیم‌گیری در مورد هدف مطلوب کلسترول LDL نیز اساسی است.

نویسنده ارشد این پژوهش، دکتر شیانگ گائو، پروفسور علوم تغذیه در ایالت پن گفت: “کلسترول شما نباید به حد افراطی برسد – خیلی زیاد یا خیلی کم.”

محققان گفتند که این یافته‌ها که در تاریخ ۲ ژوئیه در مجله عصب شناسی منتشر شد، می‌تواند کمکی به اصلاح بیشتر و توصیه‌هایی درباره سطح خوب و سالم کلسترول بپردازد.

برای مثال، افرادی که در معرض خطر سکته مغزی هستند، به دلیل عوامل خطرناکی مانند داشتن سابقه خانوادگی، بهتر است اهدافی درباره سطح کلسترول خود داشته باشند و در غیر این صورت بهتر است به توصیه‌ها گوش فرا دهند.

با این وجود، این یافته‌ها باید توسط تحقیقات بیشتر تأیید شوند.

اگرچه این پژوهش جدید بسیار گسترده است و تقریباً شامل ۱۰۰۰۰۰ نفر می‌شود، تمامی این افراد در یک شهر واحد در چین زندگی می‌کردند و معلوم نیست که این یافته‌ها چقدر درباره جوامع دیگر صدق می‌کند.

گائو به Live Science گفت: “مردم باید درباره میزان بهینه کلسترولی خود با دکتر صحبت کنند.”


با بهترین محصولات مدکده آشنا شویم: نبولایزر و  مچ بند طبی


سطح پایین‌تر همیشه بهتر نیست؟

کلسترول ماده‌ای مومی است که در بدن یافت می‌شود.

انواع مختلفی از کلسترول وجود دارد، یکی از آن‌ها LDL است (لیپوپروتئین با چگالی کم)، که اغلب به عنوان کلسترول “بد” شناخته می‌شود.

این بدان دلیل است که سطح بالای کلسترول LDL ممکن است باعث ایجاد پلاک‌هایی در شریان‌ها شود.

سطح بالای کلسترول خطر بیماری‌های قلبی و سکته مغزی ایسکمیک را افزایش می‌دهد.

این سکته در صورت لخته شدن جریان خون در بخشی از مغز اتفاق می‌افتد.

میزان مصرفی کلسترول

به گفته انستیتوی ملی بهداشت، سطح کلسترول LDL در جوانان سالم باید کمتر از ۱۰۰ میلی‌گرم در هر لیتر باشد.

با این‌حال، دستورالعمل‌های اخیر توصیه کردند: مردمی که در معرض خطر بالای مشکلات قلبی هستند، باید سعی کنند سطح کلسترول LDL خود را خیلی پایین، زیر ۷۰ میلی‌گرم در دسی لیتر بیاورند.

نویسندگان بیان کردند که: با این وجود، مطالعات قبلی بین سطح پایین کلسترول LDL را با افزایش خطر سکته مغزی ارتباطی پیدا کردند.

بسیاری از مطالعات کم و کوتاه بوده و سطوح کلسترول را در نقطه‌ای واحد در زمان محاسبه کردند، که این بدان معناست که نتوانستند نوسانات سطح کلسترول را در طول زمان در نظر بگیرند.


محصولات اصل مدکده: گوشی پزشکی و بالش طبی


کلسترول و سکته مغزی

در این پژوهش، محققان اطلاعاتی را از حدود ۹۶۰۰۰ فرد جوان در شهر صنعتی تانگشان، چین بدست آورده و تحلیل کردند. این افراد سابقه قبلی از سکته، حمله قلبی و سرطان نداشتند.

شرکت‌کنندگان در ابتدای پژوهش سطح کلسترول را اندازه گرفته و هر ۹ سال این کار را تکرار می‌کردند.

در طول مدت پژوهش، ۷۵۳ مورد دچار سکته مغزی شدند.

افرادی که سطح کلسترول LDL آن‌ها زیر ۷۰ میلی‌گرم در دسی لیتر بود، %۶۵ درصد بیشتر از افرادی که سطح کلسترول بین ۷۰ تا ۹۹ میلی‌گرم در هر دسی لیتر داشتند، احتمال سکته مغزی داشتند.

افرادی که سطح کلسترول LDL آن‌ها زیر ۵۰ میلی‌گرم در دسی لیتر بود، دو برابر بیشتر از افرادی که سطح کلسترولشان بین ۷۰ تا ۹۹ میلی‌گرم در دسی لیتر بود، در معرض سکته مغزی بودند.

با این‌حال، لازم به ذکر ست که ریسک سکته مغزی کلی نسبتاً پایین بود، و تنها در کمتر از %۱ شرکت‌کنندگان رخ داد.

گائو اذعان داشت: هنوز مشخص نیست که دقیقاً چرا بین سطح پایین کلسترول LDL و افزایش ریسک سکته مغزی، رابطه‌ای وجود دارد.

اما کلسترول نقش اساسی در ایجاد غشای سلولی دارد و ممکن است مقدار بسیار پایین آن منجر به شکنندگی گلبول‌های قرمز شود و آن‌ها را مستعد پارگی کند.

همچنین به نظر می‌رسد LDL نیز در مسیری دخیل است که به لخته شدن خون می‌انجامد.

پس سطح پایین LDL هم ممکن است خطر خونریزی را افزایش دهد.

تحقیقات آتی

دانا هونز، متخصص ارشد رژیم غذایی در مرکز پزشکی رونالد ریگان UCLA در لس‌آنجلس است.

به گفته او از نظر پیشگیری از بیماری‌های قلبی ایسکمیک و سکته مغزی، یعنی بیماری ناشی از محدودیت گردش خون به بافت­‌ها، سطح پایین کلسترول “بد” بهتر است.

هونز به Live Science گفت: اما در همین زمان، یافته‌های جدید نشان دادند که در این جامعه خاص “سطح کلسترول LDL که بسیار پایین است، در این موارد کمتر از ۷۰ میلی‌گرم در هر دسی لیتر، نیز مضر است”.

همین مورد منجر به افزایش خطر سکته مغزی می‌شود.

هونز بیان کرد: اعمال این نتایج برای مردم در سایر کشورها تحت شرایط مختلف، ممکن است چالش‌برانگیز باشد.

بعلاوه، این مطالعه عادات غذایی افراد را در نظر نگرفته، که هونز امیدوار است در پژوهش‌های بعدی این اتفاق بیافتد.

هونز گفت: ” تخصص تغذیه من بی‌صبرانه منتظر این است که بداند آیا الگوهای رژیمی می‌توانند خطرات را کاهش یا افزایش دهند یا خیر.”

منبع: Live Science

مجله خبری آزما تجهیز

→ خواندن مطلب قبلی

۱۳ نکته و ترفند برای تقویت ناخن

خواندن مطلب بعدی ←

۱۴ دلیل برای خواب رفتگی سر

نوشتن نظر شما