آیا بالش های طبی خواب شما را بهبود می بخشند؟

بر اساس گزارش بنیاد بین المللی خواب، یک فرد بالغ ۱۰ الی ۲۰ دقیقه طول می‌کشد تا به خواب برود. اگر شما زودتر از این مدت به خواب می‌روید، احتمالاً محروم از خواب (sleep deprived) هستید. اگر این پروسه یک ساعت یا بیشتر طول می‌کشد، شما بسیار زیاد می‌خوابید یا با مشکل کم خوابی (insomnia) درگیر هستید.

جدا از زمانی که طول می‌کشد تا شما به خواب بروید، این مسئله نیز مهم است که بدن شما به محض بیدار شدن چه حسی دارد. اگر تابحال با گردن درد یا کمر درد از خواب بیدار شده باشید، کاملاً متوجه منظور ما خواهید شد.

یک تشک برقی طبی مناسب و راحت برای یک خواب سالم ضروری است. برای بسیاری از ما، یک بالش فرم دار طبی، یک تشک با کیفیت را تکمیل می‌کند و وضعیت بدن شما را برای یک خواب شب عالی تصحیح می‌کند.

بالشت های طبی چگونه به بهتر خوابیدن شما کمک خواهند کرد؟

یک بالش طبی گردن به منظور تصحیح وضعیت قرارگیری بدن در تختخواب یا هر جای راحتی برای استراحت مانند مبل راحتی طراحی شده است.

این طراحی با رهنمودهای ارتوپدی برای حصول قرار گیری صحیح سر، گردن، شانه‌ها و بالاتنه مطابقت داشته تا به داشتن استراحتی سالم و مطمئن کمک کند.

بالش‌ها به طور عادی از فوم و دیگر فیبرهای نرم ساخته می‌شوند. در طول دهۀ گذشته و بعد از آن، پیشرفت‌هایی در ساخت آن‌ها، باعث ظهور انواع جدیدی از کالاهای خواب شد.

مدل‌هایی با فوم هوشمند به سرعت معروف و همه گیر شدند. فوم هوشمند یک ماده حساس به گرما است که می‌تواند شکل عضوی که روی آن تکیه می‌دهد را به خود بگیرد و اغلب وقتی عضو بدن از بالش برداشته شد، به سرعت در طی چند ثانیه به شکل اصلی خود باز می‌گردد.

بالش‌های ارتوپدی بر اساس این ادعا که آن‌ها می‌توانند به تسکین دردها یا بیماری‌های مختلف، مانند موارد زیر، کمک کنند؛ بعنوان بالشت‌های درمانی در نظر گرفته می‌شوند:

آپنه خواب

خروپف

بی خوابی

مشکلات تنفسی

گردش ضعیف خون

بازگشت / رفلکس اسید معده

رفلکس اسید معده به مری

درد سیاتیک

درد گردن و شانه ها

جابه جایی مهره گردن

صدمه به ماهیچههای گرداننده شانه

مدل‌های بسیاری از این محصول پزشکی وجود دارد که به طور بخصوص برای تقریباً هر قسمت از بدنتان طراحی شده اند.

آن‌ها شامل بالش‌ها یا تشک‌های ارتوپدی، تشک‌های رو تختی، پشتی‌ها و کوسن‌ها برای مشکلات ارتوپدی متفاوت می‌باشند.

برخی از این کالاهای خواب می‌توانند در موقعیت‌های متعددی قابل استفاده باشند و در یک طیف گسترده از بیماری‌ها و مشکلات فیزیکی و اختلالات خواب مورد استفاده واقع شوند.


با بهترین تجهیزات پزشکی خانگی آشنا شوید: جوراب واریس پا و دستگاه بخور سرد


انواع بالش‌های طبی

  • ارگانومیک فرم دار:

    این مدل با طراحی خمیده / گرد است که با شکل سر، گردن و شانه‌ها مطابقت دارد و برای هر دو گروه کسانی که به پشت و به پهلو می‌خوابند؛ مناسب است. این نوع بالش‌ها ممکن است درد گردن، شانه یخ زده، گردن سفت و سردردها را تسکین دهند و وضعیت قرارگیری راه‌های تنفسی را بهتر کنند تا خروپف و علائم آپنه خواب را کاهش دهند.

  • فوم هوشمند با ژل خنک کننده:

    یک بالش ایده آل برای ماه‌های تابستانی یا هر کسی که عرق می‌کند و سرش هنگام خواب روی بالش به طور ناراحت کننده‌ای گرم می‌شود. برخی از انواع آن‌ها دارای منافذی برای جریان هوا به منظور تنظیم دما و راحتی بیشتر هستند.

  • فوم هوشمند پر شده با ذغال چوب معدنی و ژل خنک کننده:

    اگر شما به طور ناراحت کننده ای گرم می‌شوید اما به موادی مانند: پشم و پنبه حساسیت دارید، یک بالش پر شده با ذغال چوب معدنی ایده آل است. این مدل مخصوصاً بدون بو و ضد حساسیت هستند تا خواب راحتی را نیز فراهم کنند.

  • بالش کمری / لگنی:

    این یک بالشت به شکل ماه نیمه است که در پایین کمر برای راحتی و تسکین درد کمر و همچنین برای حصول یک حالت نشستن صحیح استفاده می‌شود. آن‌ها همچنین می‌توانند زیر زانوهایتان برای ارتفاع دادن و بلند کردن پاها یا برای استراحت گردن یا در طول جلسات ماساژ قرار بگیرند.

  • بالش زانو:

    همچنین به عنوان بالش شکل پا شناخته می شود. این یک مدل شکل ساعت شنی است که وقتی بین پاها قرار می‌گیرد باعث می‌شود پایین تنه یک وضعیت مستقیم و صاف رو به پهلو هنگام خواب بگیرد. برخی مدل‌های زیر پایی (leg wedge) می‌توانند باز شوند و بین فضای خالی بین پاها قرار بگیرند تا گردش خون در پاهایتان را بهبود بخشند.

  • بالش بدنی:

    یک بالش بلند گرد برای پشتیبانی از همه بدن که سر، گردن، شانه‌ها، کمر، لگن، پاها و زانو ها را حمایت و ساپورت می‌کند. این مدل جایگزین مدل‌های دیگر است و کسانی که رو به پهلو می‌خوابند را ساپورت می‌کند.

  • محافظ ستون فقرات:

    بالش ارتوپدیی محافظ ستون فقرات برای محافظت گردنی هنگام خوابیدن استفاده می‌شود.

ضرورت بالشت طبی

سر، گردن، ستون فقرات و شانه‌های شما استرس و تنش بسیاری را در طول روز تحمل می‌کنند. اجازه دهید تا این تنش و ناراحتی وقتی روی یکی از بالش طبی استراحت میکنید، از بین برود.

اگر شما، چه از یک بالش تک و چه چندگانه برای رسیدن به سالم ترین خواب استفاده می‌کنید، بهترین حس خواب را برای شما به ارمغان می‌آورد.

یک مدل کمری / لگنی برای صندلی کارتان چه در خانه چه در سر کار خریداری کنید.


محصولات اصل همچون گوشی پزشکی لیتمن و دستگاه فشار خون عقربه ای را با ضمانت اصالت کالا از مدکده خریداری نمایید.


بالش‌های طبی و وضعیت های خواب

متداول‌ترین وضعیت‌های خواب که افراد موقع خواب دارند از قرار زیر می‌باشند:

خوابیدن به پهلو

رایج ترین وضعیت از بین سه وضعیت خواب، خوابیدن به پهلو است. بر طبق ارزشیابی و اداره مشاوره خواب، دو سوم افراد به پهاو، با کمی خمیده کردن زانوهاشان می‌خوابند.

این وضعیت مناسبترین وضعیت در نظر گرفته می‌شود زیرا احتمال وقوع خروپف، آپنه خواب مسدود کننده را کاهش می‌دهد. همچنین به آزادسازی راه‌های تنفسی کمک می‌کند و مفیدترین حالت خواب برای زنان باردار است تا فشار رحم‌شان را کاهش دهد. این حالت خواب در زنان دو برابر مردان رایج است.

اذیت و ناراحتی این حالت این است که بیشتر فشار بدن روی دست‌ها و شانه‌ها است که منجر به گرفتگی گردن و شانه‌های یخ زده می‌شود. این مشکل می‌تواند با یک بالش برای خواب به پهلو که جای گیری صحیح گردن، دست ها و شانه‌ها را تصحیح می‌کند، حل شود.

خوابیدن به پشت ( طاق باز)

برخلاف خوابیدن به پهلو، خوابیدن طاق باز یا حالت خوابیدن به پشت می‌تواند مواردی از خروپف و ورم سینوس‌ها و همچنین درد کمر را تقویت کند. این وضعیت نیازمند تکیه گاه نرم ولی محکم یا ثابتی برای سه خمیدگیی شاخص بدن است:

پشت گردن، وسط کمر و پایین کمر.

به همین دلیل استفاده از این وسیله پزشکی با شکل گردن و یک بالش زیر زانوها (wedge) می‌تواند باعث شود فردی که به پشت می‌خوابد راحت و ایمن تر استراحت کند.

خوابیدن به شکم

این وضعیت خواب در کودکان و بچه‌های خردسال نسبت به بزرگسالان رایج‌تر است، خوابیدن روی شکم ( دَمَر) برای گردن (فشار به گردن، درد و سفتی گردن) خطرناک بوده و منجر به وقوع سندرم مرگ ناگهانی کودکان (SIDA) در کودکان و بچه‌های کوچک می‌شود.

منابع تحقیقاتی

این یافته‌ها از مطالعه ای توسط  موسسه جهانی بهبود سلامت کودکان و انسان‌ها ‌(NICHD) در آمریکا، موسسه جهانی ناشنوایی و دیگر اختلالات ارتباطی (NIDCD) و مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌ها (CDC) گرفته شده است.

منبع: PerfectSense

مجله خبری آزما تجهیز

→ خواندن مطلب قبلی

عفونت حاد تنفسی: علائم، علت و درمان

خواندن مطلب بعدی ←

تفاوت بین آلرژی و سرماخوردگی

نوشتن نظر شما