نوشیدنی های قندی خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد

یک مطالعه آزمایشی جدید، پیوندی بین مصرف نوشیدنی‌های قندی، از جمله آب‌میوه، و خطر سرطان پیدا کرده است.

و اکنون، محققان نوشیدنی‌های قندی را با طیف گسترده‌ای از خطرات سلامتی مرتبط می‌دانند.

چاقی، دیابت نوع ۲ و بیماری‌های قلبی-عروقی و افزایش فشار خون تنها برخی از بیماری‌هایی هستند که مطالعات قبلی با نوشیدنی‌های شیرین کننده مرتبط می‌دانند.

با استفاده از وسایل کمک درمانی مانند دستگاه فشار خون می‌توان از میزان فشار خون بالا و یا فشار خون پایین آگاهی پیدا کرد.

برخی مطالعات بر روی جوندگان مثل موش نشان دادند که شکر اضافه در نوشیدنی‌ها می‌تواند گسترش سرطان و رشد تومور را افزایش دهد.

در حال حاضر، تحقیقات جدیدی به بررسی ارتباط بین نوشیدنی‌های قندی و سرطان پرداخت.

مطالعه مشاهداتی که در منبع BMJTrusted نیز آمده است، بین مصرف بالای نوشیدنی‌های قندی و سرطان، ارتباطی پیدا کرده اند .

Eloi Chazelas، از دانشگاه سوربن پاریس و مرکز تحقیقات و آمار در فرانسه، نخستین مولف این تحقیق است.

مطالعه نوشیدنی های قندی و خطر سرطان

Chazelas و تیمش ارتباط بین مصرف نوشیدنی‌های قندی و انواع مختلف سرطان را در ۱۰۱،۲۵۷ بالغ فرانسوی و در طی ۴۲ سال مورد بررسی قرار دادند.

محققان داده‌ها را از مطالعه NutriNet – Sante به دست آوردند.

نوشیدنی‌هایی که آنها مورد بررسی قرار داده اند، شامل “نوشیدنی‌های شیرین شده با قند” مانند: نوشابه، شربت، نوشیدنی میوه‌ای، آب میوه بدون هیچ‌گونه قند اضافه شده، نوشیدنی‌های شیرین وابسته به شیر، نوشیدنی‌های ورزشی و نوشیدنی‌های انرژی زا هستند.

محققان همچنین نوشیدنی‌هایی با شیرین‌کننده مصنوعی را در نظر گرفتند، یعنی “همه نوشیدنی‌های حاوی شیرین کننده های غیر مغذی، مانند نوشیدنی‌های رژیمی، شربت‌های بدون قند و نوشیدنی‌های مبتنی بر شیر.”

محققان با استفاده از پرسشنامه ۲۴ ساعته آنلاین غذا، میزان مصرف ۳،۳۰۰ نوع غذا و نوشیدنی مختلف شرکت کنندگان را ارزیابی کردند. علاوه بر این، مشاهدات بالینی شرکت کنندگان تا ۹ سال ادامه داشت.

در این مدت محققان به بررسی خطر ” کلیه، پستان، پروستات و سرطان کولورکتال (سرطان روده بزرگ)” پرداختند.

Chazelas و همکارانش، عوامل احتمالی، از جمله سن، جنس، تحصیلات، خطر ارثی سرطان و سبک زندگی مانند: سیگار کشیدن و الگوهای ورزش را نیز بررسی کردند.


با بهترین محصولات مدکده آشنا شویم: بالش طبی و جوراب واریس


رسیک بالای ۲۲% برای سرطان پستان

در طی این دوره پیگیری، ۲۱۹۳ نفر برای اولین بار به سرطان مبتلا شدند.

به طور متوسط در زمان تشخیص ۵۹ سال سن داشتند. از بین این موارد، ۶۹۳ مورد سرطان سینه، ۲۹۱ مورد سرطان پروستات و ۱۶۶ سرطان کولورکتال وجود داشت.

تجزیه و تحلیل نشان داد که با افزایش مصرف روزانه ۱۰۰ میلی‌لیتر نوشیدنی‌های قندی، خطر ابتلا به سرطان کلی در بدن ۱۸ درصد افزایش یافته است و خطر ابتلا به سرطان سینه ۲۲ درصد افزایش یافته است.

هنگامی که محققان خطر استفاده از  آب میوه را به طور جداگانه تجزیه و تحلیل کردند، متوجه شدند که این موارد خطر ابتلا به سرطان کلی و سرطان سینه را بالا می‌بردند. با این حال، این مطالعه هیچ ارتباطی با سرطان روده بزرگ یا سرطان پروستات نشان نداد.

در مقابل، نوشیدنی‌های رژیمی خطر سرطان را افزایش نمی‌دهند.

دانشمندان توضیح می‌دهند که افرادی که نوشیدنی‌های رژیم را مصرف می‌کنند، بسیار کم از آنها نوشیده‌اند. بنابراین توصیه می‌کنند که این نتیجه خاص را با احتیاط تفسیر کنند.


راهنمای خرید: دستگاه بخور سرد


نقاط قوت و ضعف مطالعه

Chazelas و همکارانش همچنین نقاط قوت و ضعف تحقیقات خود را بیان می‌کنند.

ابتدا محققان “اندازه بزرگ نمونه و ارزیابی دقیق و به روز” از نوشیدنی‌های مصرفی را نتایج مثبت می‌دانند.

با این حال، یافته‌ها ممکن است به طور گسترده‌ای قابل تعمیم نباشد، زیرا مطالعه بر روی جمعیت گسترده‌تری انجام نشده است.

از آنجا که شرکت کنندگان در گروه NutriNet-Santé بیشتر زنان بودند، آنها با رفتارهای آگاهانه بهداشتی و اجتماعی و سطح بالاتر تحصیلات نسبت به جمعیت عمومی فرانسه، ممکن است منجر به موارد محدود ابتلا به سرطان در مقایسه با تخمین‌های ملی شود. ”

محدودیت‌های دیگر شامل ناتوانی در تعیین علیت و اندازه‌گیری پتانسیل است.

با این حال، نویسندگان حدس می‌زنند که نوشیدنی‌های قندی ممکن است خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد.

زیرا قند بر چربی احشایی، قند خون و نشانگرهای التهابی تأثیر می‌گذارد که همگی با خطر سرطان ارتباط دارند.

محققان نتیجه گرفتند:

این داده‌ها از ارتباط توصیه‌های غذایی موجود برای محدود کردن نوشیدنی‌های قندی مثل آب‌میوه خبر داد.

قدامات سیاسی مانند مالیات و محدودیت‌های بازاریابی که نوشیدنی‌های قندی را هدف قرار می‌دهند، حمایت می‌کنند که ممکن است به طور بالقوه در کاهش رخداد سرطان نقش داشته باشد.

منبع: MedicalNewsToady

مجله خبری آزما تجهیز

→ خواندن مطلب قبلی

آیا امکان بازگشت مجدد سرطان سینه بعد از درمان وجود دارد؟

خواندن مطلب بعدی ←

دلایل رایج مسمویت غذایی

نوشتن نظر شما