تاثیر رژیم غذایی ناسالم بر بینایی افراد

پزشکان می‌گویند: رژیم غذایی ناسالم یک نوجوان باعث نابینایی او شده است.

بنابر گزارش پرونده نوجوانی بسیار بد غذا، در طی چندین سال غذایی به ­جز سرخ کردنی، فست فود، چیپس و غذا­های ناسالم مصرف نکرده است که این رژیم غذایی ضعیف و ناسالم، منجر به نابینایی چشمانش شده است.

بر اساس گزارشی که ۲ سپتامبر در ژورنال سالیانه پزشکی داخلی منتشر شده این تحقیق به ظاهر کم اهمیت که با موضوع رژیم غذایی ضعیف نوجوان بوده است، برجسته کرده است.

چه عواملی که بر روی بینایی تاثیر دارند؟

بیماری هایی مانند: چاقی، بیماری­های قلبی و سرطان می­‌تواند به صورت دائم به سیستم عصبی، خصوصاً عصب بینایی آسیب برسانند.

مشکلات این نوجوان در سن ۱۴ سالگی هنگامی که آن به دلیل خستگی به مطب دکتر مراجعه کرد، شروع شد.

بر اساس گزارشات، این فرد بد غذا بوده است و در آزمایشات خون او نشان می‌داد دچار کم خونی و کمبود ویتامین B12 است.

او به وسیله تزریق ویتامین B12 و توصیه به اصلاح رژیم غذایی درمان شد، اما با این حال در سن ۱۵ سالگی دچار مشکلات شنوایی و بینایی شد. پزشکان نتوانستند علت آن را دریابند. نتایج MRI و تست چشم پزشکی بسیار عادی بودند. در طی دو سال بعدی قدرت بینایی نوجوان به شدت کاهش یافت. هنگامی که او ۱۸ سالش بود تست چشم پزشکی نشان داد که قدرت بینایی هر دو چشم او ۲۰/۲۰۰ است.

در واقع این اعداد در ایالت متحده آمریکا حد آستانه‌­ای برای نابینا بودن یک فرد هستند. آزمایشات بعدی نشان داد که عصب بینایی نوجوان آسیب دیده است. (یک دسته از رشته‌­های عصبی که انتهای چشم را به مغز متصل می­‌کنند.)


با بهترین محصولات مدکده آشنا شویم: مچ بند


به علاوه نوجوان هنوز کمبود ویتامین B12 به همراه کمبود مس، سلنیم و ویتامین D را دارا بود. کمبود این موارد باعث شد پزشکان از بیمار درباره نوع غذایی که مصرف می‌­کند سوال بپرسند.

سوء تغذیه و کاهش بینایی

بیمار اعتراف کرد که از دوران ابتدایی محتوای غذایی معینی دریافت نکرده است. محققان دانشگاه بریستول در انگلستان گزارش دادند که آن به پزشکان گفته است تنها مواد غذایی شامل سرخ کردنی ها، چیپس خصوصاً مواد ترد، نان با آرد سفید، گوشت ران خوک، نمک سود و سوسیس مصرف کرده است.

بعد از این که دیگر احتمالات و دلایل کاهش بینایی نوجوان حذف شد تشخیص داده شد که نوجوان آسیب شدیدی به عصب بینایی خود به دلیل فقدان مواد غذایی مغذی زده است.

این وضعیت می‌­تواند توسط مصرف مواد مخدر، جذب نامناسب مواد غذایی، رژیم غذایی ضعیف یا اعتیاد به الکل به وجود بیاید. دانشمندان می­‌گویند که در بین این علل، رژیم غذایی نامناسب در بین کشور­های پیشرفته متدوال نیست.

براساس گفته­ های محققان دانشگاه lowa ویتامین ­های گروه B برای بسیاری از واکنش های سلولی ضروری­ اند. فقدان این ویتامین­‌ها می­‌تواند باعث ساخت محصولات جانبی سمی حاصل از متابولیسم بدن شود و در نتیجه به سلول‌های عصبی آسیب برساند.


بیشتر بخوانیم : انواع درد مچ دست، علل و پیشگیری از وقوع آن


دکتر Denize Atan سرپرست مطالعات، مشاور و سخنران ارشد چشم پزشکی در دانشکده پزشکی و درمانگاه چشم بریستول می­گوید: کاهش بینایی که بر اثر آسیب به عصب بینایی توسط فقدان مواد غذایی مغذی ایجاد می‌­شود، اگر زود تشخیص داده شود تا حد زیادی می‌­تواند درمان شود. اما هنگامی که مشکل در این نوجوان تشخیص داده شد، بیماری دائمی شده بود.

استفاده از عینک‌های طبی نمی‌تواند به افزایش قدرت بینایی فرد کمک کند زیرا اعصاب بینایی نمی­ توانند توسط لنزها درمان شوند.

پزشکان برای نوجوان مکمل­‌های مواد غذایی برای جلوگیری از کاهش بیشتر بینایی تجویز کردند. هم­چنین نوجوان به دلیل اختلال در مصرف مواد غذایی به یک سرویس سلامت روان معرفی شد.

اختلالات غذایی

محققان اشاره کردند رژیم غذایی نوجوان چیزی بیشتر از یک بد غذایی ساده بوده است؛ زیرا باعث کمبود بیش از حد مواد غذایی مغذی شده است.

یک اختلال نسبتاً جدید به نام اختلال مصرف غذاهای محدود که قبلا به نام اختلال غذایی انتخابی شناخته می شد، تعریف شده است. این اختلال شامل عدم علاقه به غذا یا پرهیز کردن از مواد غذایی با محتوای مغذی، رنگ ­ها و… بدون نگرانی از وزن یا شکل بدن می­ شود. این وضعیت اکثراً در کودکی شروع می­ شود و بیشتر بیماران BMI مناسبی دارند همانطور که نوجوان در این تحقیق BMI مناسبی داشت.

منبع: LiveScience

 

مجله خبری آزما تجهیز

→ خواندن مطلب قبلی

مضرات سیگارهای الکترونیکی بر روی عروق خونی

خواندن مطلب بعدی ←

نکاتی که باید در مورد مکمل کلاژن بدانید

نوشتن نظر شما